Posted on Leave a comment

Post4 wp

Heading 1

Heading2

Heading 3

Paragraph, test testsy

tettcggg link

Text Bold

text italik

link lihttps://github.com/bagrinsergiu/blox-editor/issuesnk

  • list
  • list2
  • list

 Salvează articol

La 9 noiembrie a fost declanșat un șir de spargeri de conturi Telegram. Prima țintă a fost președinta țării Maia Sandu și vicepremierul Andrei Spînu. Au urmat pretinse corespondențe a ministrului Justiției Sergiu Litvinenco, iar mai apoi au fost făcute așa zise dezvăluiri din pretinse comunicări a altor oficiali din domeniul justiției și securității. Cei vizați spun că în spate s-ar ascunde interese de destabilizare, iar autorii anonimi promit noi postări. Care sunt interesele făptașilor și cum creștem securitatea cibernetică în timpuri când tehnologiile informaționale au devenit armă? Discutăm la DESCIFRAT cu Eugen Croitorov, șef de departament în cadrul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și cu Adrian Băluțel, deputat PAS Bună ziua și bine ați venit.

La 9 noiembrie, pe conturile de telegram a președintei Maia Sandu și a ministrului Infrastructurii și dezvoltării regionale Andrei Spânu apar mesaje scrise de autori anonimi. Se constată că cele două conturi a uneia dintre cele mai securizate rețele de comunicare au fost sparte. Totuși discuțiile private a celor doi oficiali nu au apărut în spațiul public. Însă, link-ul anexat în mesajul anonim ducea spre pretinsa corespondență privată a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. La scurt timp, Instituția prezidențială a venit cu un mesaj public în care a comunicat:

Admixer

„Instituția prezidențială anunță că a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La fel, infirmăm veridicitatea ultimelor postări”.

Cu reacții la cele întâmplate au venit și prim-ministra Natalia Gavrilița, dar și Sergiu Litvinenco, vizat în spargeri.

Vezi aici: Gavrilița, după spargerile de conturi de telegram: Interesant ce falsuri vor ieși acum când lupta cu corupției aduce rezultate. Ce spune Sergiu Litvinenco, vizat în mesajele anonime (VIDEO)

Cei vizați în spargerile de conturi remarcă că lucrurile nu ar fi întâmplătoare. Or informațiile au fost publicate cu câteva minute înainte ca Guvern să sesizeze Curtea Constituțională pentru verificarea constituționalității activității Partidului Șor.

A doua zi, procurorii anunță că s-au autosesizat pe marginea celor întâmplate, și PCCOCS demarează investigații.

Șirul spargerilor, însă nu se încheie aici. Schema afișată de făptașii anonimi este completată la 11 cu noi scurgeri de informații. Mai exact sunt publicate pretinse discuții din contul de telegram al consilierului prezidențial Dorin Recean. „Ca și în situațiile precedente, aceste pretinse conversații sunt fabricate”, spune într-o reacție la cele întâmplate Președinția.

test align paragraph center

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *